Zhvillim historik, Kanadaja prodhon materialin që bën njerëzit të padukshëm

Zhvillim historik, Kanadaja prodhon materialin që bën njerëzit të padukshëm

Kompania kanadeze “Hiperstealth Biotechnology” ka krijuar një material, i vetmi në llojin e tij, që bën të padukshëm njerëzit dhe objektet.

Materiali rikthen dritën, duke zhdukur objekte që ndodhen pas ekranit.

Kompania kanadeze vepron në tregun ushtarak, duke e furnizuar me material të mimetizuar, në mënyrë të vecantë uniforma.

Mes klientëve të saj janë forcat e armatosura të Shteteve të Bashkuara të AMerikës, Indisë, Jordanisë, Emiratet arabe, Kanadasë, Sllovakisë dhe Zelandës së Re.

Kjo linjë e re ka 13 lloje të ndryshme të këtij materiali që përdoren në ambiente dhe në kushte të ndryshme.