Washington Post: Si Bashkimi Europian po tradhton Ballkanin Perëndimor?

Washington Post: Si Bashkimi Europian po tradhton Ballkanin Perëndimor?

Si Bashkimi Europian po tradhton Ballkanin Perëndimor? Është ky artikulli i publikuar nga prestigjiozja “Washington Post”, në të cilët flitet për të ardhmen e vendeve kandidate, si Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut në Bashkimin Europian.

Artikulli që mban firmën e Jasmin Mujanovic, politiolog i specializuar në politikën e Europës Juglindore, thekson se BE është treguar “gënjeshtare”, duke mos i mbajtur premtimet për zgjerimin e këtij unioni me Ballkanin Perëndimor.

“Përgjatë 16 viteve të fundit, Brukseli i ka premtuar vendeve të Ballkanit Perëndimor, që janë edhe rajoni më vulnerabël i Kontinentit të vjetër, se e ardhmja e tyre është në Bashkimin Euorpian, por gjatë vitit të fundit, Brukseli ka kryer një rrokullisje të madhe, duke vënë dyshim idenë e zgjerimit”, nis artikulli.

Në vëmendje sillet rasti i Maqedonisë së Veriut, së cilës iu premtua se po të ndryshonin emrin e shtetit të tyre, do të integroheshin më lehtë në BE.

“Nëse bashkimi europian rrëshqet nga komuniteti euro-atlantik, liderët europianë do të fajësojnë vetëm veten e tyre. Të shkëputur nga perspektiva e anëtarësimit, politika e Ballkanit shumë shpejt do të bëhet e dëshpëruar dhe e rrezikshme, sidomos për vetë Bashkimin Europian.

Bashkimi Europian mund ta kthejë sërish kursin. Duhet patjetër të nisë formalisht negociatat për anëtarësim me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë, si dhe të paktën t`i japin Bosnjës statusin kandidat. Kjo gjë, për momentin do të stabilizonte anijen”-përfundon shkrimi i Washington.

izmir | kanal d canlı | ankara escort | bitcoin miner |

Escort Mersin

|

Escort Eskişehir

|

Adana escort

|

Mersin çarşı escort

|

adana escort evde

|

eskisehirescort.asia

|

www.escortizmirescort.com

|

www.escortbursali.com

|

www.escortantalyali.com

|

avukat