Urdhri i Sandër Lleshit nxjerr me “një këmbë” punonjësit në terren: Sot efekti i parë pozitiv

Urdhri i Sandër Lleshit nxjerr me “një këmbë” punonjësit në terren: Sot efekti i parë pozitiv

Urdhri i zëvendësministrit të Brendshëm me atributet e ministrit, Sandër Lleshi, ka dhënë efektet e para menjëherë pasi është dhënë. Një ditë më parë, Lleshi urdhëroi të gjithë punonjësit e policisë të marrin masa urgjente për djegien e mbeturinave. Sot, në Porto Romano, zjarrfikëset ndalën djegien e mbeturinave. Por, Durrësi nuk është i vetmi qytet që ka probleme me djegiet në vendgrumbullimet e mbetjeve dhe ndotjen e ajrit nga tymërat toksikë.

Sipas Ministrisë së Brendshme, e cila sqaroi urdhrin, probleme janë konstatuar edhe në Vlorë, Kukës, Tiranë e Dibër. Sipas ministrisë, kjo është një praktikë absurde dhe e rrezikshme për jetën dhe shëndetin e qytetarëve.

Dikasteri, që drejtohet nga Lleshaj prej së martës, paralajmëroi masa të forta ndaj kujtdo shkelësi, autoriteteve vendore, atyre të Mjedisit, dhe subjekteve apo individëve të tjerë, që me veprime apo mosveprime shkaktojnë pasoja të rënda për jetën dhe shëndetin e qytetarëve.

Ndërkohë, policia ka ndërmarrë masa urgjente për të mbajtur nën kontroll situatën në të gjithë territorin e vendit, duke ushtruar patrullime shtesë në këto zona, e duke bashkëpunuar me strukturat përgjegjëse në prefektura, bashki, si dhe me ato të Ministrisë së Turizmit dhe Mjedisit, për ta zgjidhur përfundimisht këtë problematikë.

COMMENTS