ankara escort

google seo Beylikdüzü Halı Yıkama Bahçeşehir Halı Yıkama Halkalı Halı Yıkama

Sulejman Pitarka një yll i pashuar i skenës dhe ekranit shqiptarë (1924 – 2007)

Sulejman Pitarka një yll i pashuar i skenës dhe ekranit shqiptarë (1924 – 2007)

Sulejman Pitarka, lindi më 2 shkurt të vitit 1924 në Dibër dhe vdi.q në Tiranë më 24 mars të vitit 2007, ishte nje aktor shqiptar i gjysmës së dytë të shekullit XX, i nderuar me titullin Artist i popullit.

Sulejman Pitarka ka luajtur me sukses rreth 50 role në Teatrin Kombëtar të Tiranës dhe 20 të tjerë në kinema. Ka hyrë në historinë e dramës shqipe si autor i dramës “Familja e peshkatarit”.

Më 1927, kur ai ishte në moshën tre vjeçare familja e tij u vendos në Durrës. Këtu kaloi fëmijërinë. Pas mbarimit të shkollës së mesme, filloi punë në bankë.

Disa përvoja skenike, pothuaj rastësore, gjatë shërbimit ushtarak (1945 – ’47) e shtynë të interesohej më shumë për teatrin dhe të përfshihej në lëvizjen amatore të Durrësit.

Më 1951, u përzgjodh për t’iu bashkangjitur trupës, ende në formim, të Teatrit Popullor (sot Kombëtar) në Tiranë, ku u bë menjëherë margaritari i kurorës. Luajti rreth 50 role, duke shkëlqyer njësoj, si në dramë, ashtu edhe në komedi.

Filmografia

Dramat e Komedite

Loin des barbares – (1994)
Vde.kja e burrit – (1991) …Diplomati
Historiani dhe kameleonët – (1989)…Zenel Beu
Rrethimi i vogël – (1986) ………..Llambi Guri
Nata e parë e lirisë – (1984)

Nxënësit e klasës sime – (1984)……Çelo Kasapi
Në prag të lirisë – (1981)
Shtëpia jonë e përbashkët – (1981)
Agimet e stinës së madhe – (1981)…..Ali Beu
God.itja (1980)

Ballë për ballë – (1979)…….Zheleznovi, Komandanti Rus i Bazes
Gjeneral gramafoni – (1978)…Xha Avdiu
Pas gjurmëve – (1978)…Xha Lipja
Gunat mbi tela – (1977)…Gjenerali
Tinguj lu.fte – (1976)…Galip Shkëmbi

Horizonte të hapura – (1968)…Sokrati
Debatik – (1961)…Mësuesi

Teatër

Familja e peshkatarit
Shtatë shaljanët
Vajza nga fshati
Trimi i mirë me shokë shumë
Doktor Aleksi

Besa e madhe
Epoka para gjyqit
Prefekti
Toka jonë (teatër)
Televizori

Otello
Gratë gazmore të Uinsdorit
Valon Drogirashi
Borgjezit fisnik
Arturo Uji

Pjata e drurit
Gratë para drurit

Nostalgji 702

mersin escort | malatya escortantayla escortMalatya escortEskişehir escortKayseri escortKonya escortMalatya escortEskişehir escort Mersin escortKayseri escortMalatya escortEskişehir escort Mersin escortantayla escortMersin escortEskişehir escortKayseri escortMalatya escortKonya escortEskişehir escort Malatya escortKayseri escortMersin escortEskişehir escort Malatya escort
Lipstick kıbrıs