Sot më 8 nëntor, anti-komunisti Berisha, “feston” 50-vjetorin e pranimit në Partinë Komuniste

Sot më 8 nëntor, anti-komunisti Berisha, “feston” 50-vjetorin e pranimit në Partinë Komuniste

Më 8 nëntor 1968, “Penicilina” ishte vetëm 24 vjeç e 24 ditësh, kur i dërgoi letër diktatorit Enver Hoxha, që të bëhej komunist në ditën e 27 vjetorit të themelimit të “nënës parti” (PKSH), duke iu betuar, se do t’i qëndronte besnik deri në ditën e fundit të jetës, por ka 27 vjet që e ka tradhëtuar, d.m.th., bënë sikur e urren

Sali Berisha, nuk e harron 8 nëntorin e vitit 1968, ditwn e pranimit në Partinë Komuniste Shqiptare, mbasi nëpëmjet atij kartoni të kuq me “10 cilësitë morale e heroike”, ka bërë 50 vjet karrierë, me privilegjie gjatë punës si mjek i preferuar i kupolës së diktaturës, si i preferuar i familjes së diktarit Hoxha dhe si avzhdues “katovician” i atij regjimi, me postet më të larta në politikë e shtet, ku vazhdon të jetë deputet edhe 10 vjet pas moshës së pensionit.

Sot më 8 nëntor 2018, anti-komunisti i tërbuar Sali Berisha, “feston” 50-vjetorin e pranimit në Partinë Komuniste, ku militoi prej 25 vitesh si sekretar partie, deri sa në vitin, kur e emëruan kryetar të partisë anti-komuniste PD.

“CV” politike e Sali Berishës, 50 vjet karrierë, në dy parti dhe pushtete (ar)mike

Sali Berisha u bë kandidat, për anëtar i partisë komuniste, qysh në moshën 21 vjeçe, në vitin e dytë të universitetit, ndërsa në moshën 24 vjeç, u pranua anëtar i PKSH.

Sali Berisha u propozua për anëtar partie, me rekomandimin dhe garancinë e mjekëve personal të diktatorit, Dine Abazaj nga Tropoja e Zabit Brokaj nga Vlora.

Sali Berisha u pranua komunist, në datën 8 nëntor 1968, data simbol e themelimit të PKSH (8 nëntor 1941), në këtë datë pranoheshin vetëm individë të përzgjedhur nga PKSH e rrethit dhe të miratuar nga Komiteti Qendror i PKSH.
Sali Berisha, megjithë 3 vitet si kandidat partie, militoi 25 vite në PKSH, nga 8 nëntori i vitit 1965, deri në 8 dhjetorin e vitit 1990, kur Ramiz Alia dhe Sigurimi i Shtetit e desantuan, me mision uzurpues në krye të Lëvizjes Studentore dhe PD-së.

Në 25 vite komunist, u zgjodh 3 herë anëtar i Byrosë së Rinisë të Rrethit-Tiranë
Sali Berisha, në 25 vite si komunist, u zgjodh 4 herë sekretar partie, i Qendrës Universitare e Spitalore-Tiranë.

Në 25 vite komunist, u zgjodh 4 herë N/kryetar i Gjykatës Popullore të Rajonit 2.

Në 25 vite komunist, u zgjodh për 20 vite N/Kryetar i Frontit Demokratik të Rajonit Nr. 3 dhe për 12 vite, Anëtar i Kryesisë së Përgjithshme të Frontit Demokratik të Shqipërisë

Në 25 vitet si komunist, u zgjodh 3 herë anëtar i Pleniumit të Komitetit të Partisë Komuniste të Tiranës (1975-1990).
Sali Berisha e rinovoi teserën si komunist, në datën 14 maj 1989, vetëm 1 vit para nisjes së lëvizjes studentore, për rrëzimin e diktaturës./Pamfleti

COMMENTS