Nga Tomka tek Gjino, si duken sot disa nga aktorët e filmave shqiptarë! (Foto)

Nga Tomka tek Gjino, si duken sot disa nga aktorët e filmave shqiptarë! (Foto)

“Përrallë nga e kaluara” “Taulanti kërkon një motër” “Dy herë mat” “Shtigje lufte” “Ilegali” “Tomka dhe shokët e tij” “Lulëkuqet mbi mure” janë vetëm disa nga filmat shqiptar të proshuar nga Kinostudio Shqipëria e Re, ajo që na ka lënë një pasuri të madhe dhe sa herë i shohim bëhemi nostalgjik.
Ato filma që u prodhuan dukur në Shqipëri, janë pa kohë, nuk janë të asak kohe, koha e tyre ka qenë atëherë, është tani dhe do të jetë gjithmonë, sepse shqiptarët janë rritur me to, dhe nuk mund të harrohen batutat dhe fabulat e atyre filmave.

Por, sigurisht jeni kurioz të dini si duket sot Beni tek “Beni ecën vetë” Gjono tek “Përrallë nga e kaluara” apo edhe Mimoza Llastica.

Më poshtë disa nga aktorët që kanë lënë emër në kinematografinë shqiptare, që do të jenë të paharrueshëm për publikun shqiptar.

Zhaklina Dhimojani- Mimoza Llastica

Enea Zhegu- Tomka (Tomka dhe shokët e tij)

Astrit Çerma- Ilegalet 

Herion Spiro- Beni (Beni ecen vete)

 Manjola Begolli (Gjoni)- Rudina (Dy herë mat)
 

Roza Anagosti-Vera (Plagë të vjetra)
 

Admir Sorra-Gjono (Përrallë nga e kaluara) 

Timo Fllako- Ka luajtur në disa role  

Donald Kokona-Taulanti (Taulanti kërkon një motër)

 

Robert Ndrenika 

 

Eptan Lohja- Në shtëpinë tonë

Elvina Diamanti -Marigoja (Përrallë nga e kaluara)