Nga sot jo më komision për licensë taksie, furgoni apo autobuzi! Certifikatat me vetëdeklarim

Nga sot jo më komision për licensë taksie, furgoni apo autobuzi! Certifikatat me vetëdeklarim

Nga data 15 prill, licencimi i automjeteve për transport udhëtarësh dhe taksitë do të bëhet online. Lajmi është njoftuar nga Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor, nëpërmjet njoftimi për shtyp, ku shkruhet se licencimi i këtyre automjeteve mund të bëhet nga pronari i mjetit pa pasur nevojë që të dalë në komision çdo vit.

“I zoti i mjetit bëhet përgjegjës për vetëdeklarimin dhe merr certifikatën pa qenë nevoja të dalë çdo vit në komision, pa vërdallosje me mjetin, pa shpenzim kohe e karburanti, por edhe pa burokraci e muhabete” shkruhej në njoftimin e DPSHTRR.

Referuar njoftimit, kontrolli do jetë me short ose te pika e kolaudimit.

COMMENTS