Kur Lularët dhe Monarër luftojnë me gjykatat për pagën pa punuar Dr. Erion Piciri: Pranoj mandatin e deputetit të të djathtës por refuzoj…pagën

Kur Lularët dhe Monarër luftojnë me gjykatat për pagën pa punuar  Dr. Erion Piciri: Pranoj mandatin e deputetit të të djathtës por refuzoj…pagën

Erion Piciri, nga lista shumëemerore e PD ka pranuar mandatin e deputetit, por jo rrogën. Në një reagim në Facebook, ai shprehet se përfshirja e tij do jetë vullnetare.

“Këto para duhet të mbeten në buxhetin e shtetit dhe të paguhen rrogat mujore të ish-deputeteve që ikën nga parlamenti dhe i kanë kërkuar këto pagesa ekstra”, shprehet ndër të tjera Piciri.

Më tej ai shprehet se nuk e konsideron veten deputet, por vetëm një intelektual, zëdhënës publik në parlament.

“Do vijoj me mësimdhënien sipas parashikimeve ligjore. Auditori një kënaqësi, kuvendi një sakrificë”, shkruan Piciri.

Pranoi mandatin, kandidati i Tiranës sqaron motivet dhe premton besnikëri: Po vjen koha t’i kthejmë politikës seriozitetin

Reagimi i plotë:

PERSHIRJA IME PARLAMENTARE DO JETE VULLNETARE

Sot mora nga KQZ vendimin per hyrjen ne Kuvendin e Shqiperise. Me kete rast dua te falenderoj opozitaret e vertete, antikomunistet idealiste dhe ata qe me mbeshteten ne kete vendim dhe t’ju njoftoj se kontributi im modest, i ketij mandati i nxitjes se ndryshimit, do jete vullnetar. Nuk do pranoj te marr rrogen e deputetit. Keto para duhet te mbeten ne buxhetin e shtetit dhe te paguhen rrogat mujore te ish-deputeteve qe iken nga parlamenti dhe i kane kerkuar keto pagesa ekstra.

Kështu minohen edhe akuzat se opozitaret marrin nga dy paga per te njejtin vend deputeti. Nese kjo nuk eshte e mundur ligjerisht, rrogen do ta jap publikisht per bamiresi. Ne te njejten forme refuzoj cdo lloj perfitimi tjeter qe buron nga mandati i deputetit. Nuk e konsideroj veten deputet, por vetem nje intelektual, zedhenes publik ne parlament. Do vijoj me mesimdhenien sipas parashikimeve ligjore. Auditori nje kenaqesi, kuvendi nje sakrifice.

Prania ime ne parlament do jete ne seanca plenare, ushtrimi i nje mandati komunikimi, jo i nje mandati te mirefillte deputeti. Rrethanat politike nuk ma lejojne ta ushtroj plotesisht kete detyre. Nje e treta (35%) e popullit opozitar eshte per djegien e mandateve dhe qendrimi im politik do reflektoje ndjeshmerite e tyre, sikurse te mazhoritetit prej 65% te opozitareve qe kerkojne ruajtjen e frontit parlamentar dhe institucionalizmit shteteror. Te ndryshojme regjimin dhe te ruajme stabilitetin e vendit. Politike permes mendjes dhe fjales, jo permes dhunes dhe rremujes…

COMMENTS