Komisioni i Ligjeve miraton ndryshimet e 2 ligjeve të domosdoshëm të reformës në drejtësi që kishin dy vjet të bllokuar nga deputetët e Bashës dhe Kryemadhit

Komisioni i Ligjeve miraton ndryshimet e 2 ligjeve të domosdoshëm të reformës në drejtësi që kishin dy vjet të bllokuar nga deputetët e Bashës dhe Kryemadhit

Komisioni i Ligjeve miratoi sot disa ndryshime në dy ligje të reformës në drejtësi, bëhet fjalë statusin e gjyqtarëve të prokurorëve dhe atë për organet qeverisjes së sistemit të drejtësisë. Ndryshimi i 22 neneve u bë jo vetëm nga mazhoranca, por edhe me votat e opozitës së re.

Pa këtyre ndryshimeve të bëra në dy ligjet më të rëndësishme të reformës në drejtësi, KLP dhe KLGJ do u jepet mundësia të marrin masa disiplinore për gjyqtarët dhe prokurorët.

Ndër të tjera, u thjeshtua emërimi i të diplomuarve nga magjistratura duke ndihmuar dhe në plotësimin e vakancave nëpër gjykata. Por reforma në drejtësi mund të ndryshojë, pasi sipas kryetarit të komisionit të ligjeve, ligjet mund të korrektohen në bashkëpunim me partnerët ndërkombëtarë.

Këshilli i legjislacionit kishte më shumë se një vit e gjysmë që nuk arrinte në vendimarrje dhe pse ekspertët e forcave politike kishin përgatitur drafte si pasojë e bojkotit të gjatë dhe në fund djegies së mandateve nga PD dhe LSI. Miratimi i këtyre ndryshimeve kërkon 84 vota nga parlamenti i Shqipërisë. /Klesiana Omeri /Shqiptarja.com

izmir | kanal d canlı | ankara escort | bitcoin miner |

Escort Mersin

|

Escort Eskişehir

|

Adana escort

|

Mersin çarşı escort

|

adana escort evde

|

eskisehirescort.asia

|

www.escortizmirescort.com

|

www.escortbursali.com

|

www.escortantalyali.com

|

avukat