google seo Beylikdüzü Halı Yıkama Bahçeşehir Halı Yıkama Halkalı Halı Yıkama

KED skanon kandidatët e Gjykatës Kushtetuese: 10 emra skualifikohen dhe tërhiqen nga gara!

KED skanon kandidatët e Gjykatës Kushtetuese: 10 emra skualifikohen dhe tërhiqen nga gara!

Këshilli i Emërimeve në Drejtësi ka nisur ditën e djeshme procedurat e verifikimit të kandidatëve që garojnë për 9 vendet vakante në Gjykatën Kushtetuese. Janë 49 emra të njohur që kanë shfaqur interes, por jo të gjithë plotësojnë kushtet dhe janë të pastër në të gjitha aspektet.

Ditën e djeshme është mbledhur KED, teksa përmes një njoftimi zyrtar bëri me dije se 5 nga 49 kandidatët që janë në garë për gjyqtarë Kushtetues dhe Inspektoratin e Lartë të Drejtësisë, nuk janë kualifikuar, ndërsa 5 të tjerë janë tërhequr nga gara.

Më konkretisht, në njoftimin e tij, Këshilli i Emërimeve në Drejtësi bëri me dije se mes 5 kandidatëve të tërhequr nga gara janë edhe emra të njohur si ish-Kryeprokurori i Përgjithshëm, Theodhori Sollaku apo Alban Brati.

“Këshillimi i Emërimeve në Drejtësi, pasi shqyrtoi procedurën e ndjekur për verifikimin e kandidaturës dhe aktet përkatëse për shprehjen e vullnetit për tërheqje nga kandidimi dhe për ndalimin për kandidim mbi bazën e korrespondencës me ILDKPI për mos dorëzimin në afat të deklaratave të pasurisë sipas ligjit (brenda 15 ditëve), ka vendosur Përfundimin e Procedurës së Verifikimit, Vlerësimit, Pikëzimit dhe Renditjes së Kandidaturës për 5 kandidatë dhe ndalimin e kandidimit për 5 kandidatë të tjerë, në vendet vakante ekzistuese.

Lista e kandidatëve të tërhequr nga kandidimi, për të gjitha pozicionet, është si më poshtë: Alban Brati; Irena Reso; Theodhori Sollaku; Genci Ismaili; Avni Shehu”, thuhet në njoftim. Më tej, Këshilli i Emërimeve në Drejtësi theksoi se gjatë verifikimeve të kryera, 5 kandidatët janë skualifikuar nga gara për 9 vendet vakante në Gjykatën Kushtetuese, pasi nuk plotësojnë kriteret.

Mes këtyre emrave bie në sy ai i nënkryetarit të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, Denar Biba. Po ashtu, në deklaratë KED bën me dije se arsyet që çuan këtë institucion të mbante qëndrim për emrat në fjalë do të bëhen publike më vonë. “Lista e kandidatëve të ndaluar nga kandidimi është si më poshtë: Ardita Alsula; Denar Biba; Kristaq Traja; Vasil Bendo; Kostandin Kazanxhi.

Vendimet për përfundimin e procedurës së verifikimit, vlerësimit, pikëzimit dhe renditjes së kandidaturës, si edhe aktet përkatëse të kandidatëve për tërheqje dhe vendimet për ndalim nga kandidimi, do të publikohen të arsyetuara në faqen elektronike të Gjykatës së Lartë”, thuhet në njoftimin e Këshillit të Emërimeve në Drejtësi.

Rigels Seliman

COMMENTS

mersin escort | malatya escortantayla escortMalatya escortEskişehir escortKayseri escortKonya escortMalatya escortEskişehir escort Mersin escortKayseri escortMalatya escortEskişehir escort Mersin escortantayla escortMersin escortEskişehir escortKayseri escortMalatya escortKonya escortEskişehir escort Malatya escortKayseri escortMersin escortEskişehir escort Malatya escort
Lipstick kıbrıs