Kancelarja austriake e thotë hapur: Hahn sërish komisioner në BE?!

Kancelarja austriake e thotë hapur: Hahn sërish komisioner në BE?!

Kancelarja austriake, Brigitte Bierlein do të kandidojë komisionerin e BE për Zgjerimin dhe Politikën e Fqinjësisë së BE-së, Johannes Hahn në postin e ri të anëtarit austriak të Komisionit Europian. Ish-ministri i Shkencës ka qënë një komisioner i BE që nga viti 2010. Pas bisedimeve me partitë parlamentare, Bierlein deklaroi se kishte për qëllim të kandidonte Hahnin për postin e ri.

Ai i kërkoi kryetarit të parlamentit, Ëolfgang Sobotka që të zhvillojë konsultime me parlamentin dhe ta informonte atë për rezultatet.

COMMENTS