Jari: I dekretova ministrat, se ka pas kurth për të më shkarkuar si president!

Jari: I dekretova ministrat, se ka pas kurth për të më  shkarkuar si president!

Pas refuzimit të Sandrit për ministër të Brendshëm nga Meta, gjithë demokratët kanë filluar të mërziten me Jarin, që nuk e paska bërë këtë punë më parë.

Gjithandej e tallin, apo e qesëndisin.

Ndërkohë, Jari është shumë i mërzitur me Lulin dhe Doktorin, që e dinë të vërtetën, po bëjnë sikur nuk e kanë mendjen.

Ndaj vendosi t’i sqarojë përsëri demokratët sot:

“Të dashur demokratë!

Jari ju sqaron!

Më duhet të sqaroj dhe një herë situatën mbi dekretet e mija.

Unë isha i pari që doja t’i refuzoja ministrat e Ramës.

Inatin më të madh e kisha me Ben Ahmetajn, pasi më ka pas shkurtuar lekët për lyerje në Presidencë dhe rrugët për jashtë.

Kur u bë ai minister, i kërkova Gjykatës Kushtetuese të më thoshte a kam të drejtë ta refuzoj, apo jo.

Gjykata Kushtetuese më tha “nuk jemi këshilltarë të tu.

Bëje një herë veprimin, pastaj të themi ne, a ke gabuar apo jo.”

Atëhere thirra anëtarët e Gjyaktës në kafe.

-Si është puna, i pyeta?

-Po e rrëzove do ta hedhim poshtë, se nuk ke të drejtë, më thane, dhe do quhesh president që ke shkelur Kushtetutën.

Pastaj do t’i lindë e drejta PS-së të kërkojë dorëheqjen tënde, se je president që ke shkelur Kushtetutën.

E kuptova planin dhe u tërhoqa.

Për këtë arsye dhe kur ishte puna e Xhafës, e thashë qartë, që nuk e bëj dot, se nuk më lejon Kushtetua, pasi e dija planin e tyre.

Meta e ka kollaj, se nuk ka Gjykatë Kushteuese, dhe sa të bëhet ajo, e shtyn ai.

Kur të bëhet dhe t’ia hedhë poshtë, ai jep dorëheqje dhe bëhet prapë kryetar partie, kurse unë s’kisha ca të bëja.

Por nga ana tjetër, jam shumë i mërzitur me Lulin.

Ai tha sot se emërimi i Sandrit zëvendësministër i Brendshëm do të thotë që Rama është ministër real i Brendshëm.

Kjo do të thotë që ne ta shfajësojmë Ramën për gjithë sa ka bërë pesë vjet, pasi i bie që Tahiri dhe Xhafaj kanë qenë të pavarur nga Rama.

Duke dashur të më godasë mua, Luli ka mbrojtur “de facto” Ramën, pasi i ka dhënë atij alibi që deri më sot ska pasur asgjë në dorë në polici.

Kjo nuk është e ndershme.

Ose Rama është përgjegjës për këto pesë vjet, ose nuk është.

Kështu si flet Luli duket sikur përgjegjësia e Ramës fillon sot.

Kjo është e rëndë, jo vendimi im.

Unë kam shmangur një kurth, se donin të më shkarkonin.”

COMMENTS