Gjuha jonë sa e mirë, sa e embel, sa e dlirë…7.6 milion njerëz flasin shqip sot në Ballkan (Foto)

Gjuha jonë sa e mirë, sa e embel, sa e dlirë…7.6 milion njerëz flasin shqip sot në Ballkan (Foto)

Një studim i fundit për linguistinkën në Gjermani ka dalë në përfundimimin se shqipfolsa autokton në trojet e tyre në Ballkan duke përfshirë edhe arbëreshët  Italisë dhe Arvanitasit grek janë 7.6 milion njerëz. Kjo shifër nuk ka të bëjë me popullsin total të kombit që nga Argjentina dhe Amerika e deri në Ukrianë.

Flitet për shpërndarjen demografike të kombit shqiptar të regjistruar ku jetojnë në Ballkan me kombësi SHQIPTARE.
Image result for autokton

No photo description available.