DASH, vendet më të rrezikshme në Europë për turistët: Shqipëria në vendet më të sigurta në Nivelin 1 (Vetëm mos kaloni nga antiamerika Lazarat)

DASH, vendet më të rrezikshme në Europë për turistët: Shqipëria në vendet më të sigurta në Nivelin 1 (Vetëm mos kaloni nga antiamerika Lazarat)

Departamenti Amerikan i Shtetit ka për detyrë të paralajmërojnë qytetarët e vet se në cilat vende kanë më shumë mundësi të sulmohen për shkak të sulmeve terroriste dhe nga trazirat civile i rendit vendet e rrezikshme për turistët me nivele, nga 1 në 4, nga më pak të rrezikshmet te më shumë.

Niveli 1 – Merrni masa normale

Niveli 2 – Shtoni masat e kujdesit

Niveli 3 – Mendohuni mirë për udhëtimin

Niveli 4 – Mos udhëtoni

Gjithsej janë 12 vende evropiane që janë renditur si të Nivelit 2, ku DASH i këshillon qytetarët amerikanë të bëjnë kujdes. Ndërsa gjithë vendet e tjera janë të Nivelit 1, ku këshillohen të marrin masa normale. Të nivelit tre dhe katër, nuk ka asnjë (përveç disa zonave në Rusi).

(Albania) Shqipëria, Niveli 1- Për gjithë vendet e tjera, përfshi Shqipërinë, këshillohet kujdes normal. Për Shqipërinë, sugjerohet të shmangen udhëtimet në Lazarat.

Moldavi, Niveli 1 – Këshillohen të bëjnë kujdes në Transnistri, një zonë që ka deklaruar shkëputjen nga Moldavia dhe mbetet në konflikt me qeverinë.
Për vendet e tjera të Nivelit 1, SHBA thotë se nuk ka ndonjë paralajmërim specifik: Poloni, Rumani, Greqi, Çeki, Portugali, Suedi, Hungari, Bjellorusi, Austri, Zvicër, Bullgari, Finlandë, Sllovaki, Norvegji, Irlandë, Kroaci, Lituani, Maqedoni e Veriut, Slloveni, Letoni, Estoni, Mal i Zi, Luksemburg, Maltë, Islandë, Andora.

Danimarkë, Niveli 2 – SHBA sugjeron që amerikanët të bëjnë kujdes pasi terroristët mund të jenë duke organizuar vazhdimisht sulme. Në vitin 2015 pati të shtëna për dy ditë rresht nga një terrorist i ISIS-it. Njëra ndodhi në një ekspozitë arti, tjetra jashtë Sinagogës së qytetit.

Britani, Niveli 2 – SHBA kërkon të bëhet kujdes për shkak të sulmeve terroriste që mund të ndodhin, si dhe për shkak të sulmeve të izoluara nga disidentët e Irlandës së Veriut. Në vitin 2017 kanë pasur disa sulme të nivelit të lartë, si bomba në Arenën e Mançesterit, dhe sulmi te koncerti i Ariana Grandez, që la 22 të vdekur. Në qershor, një sulm me furgon dhe me thika vrau 8 veta dhe plagosi 48 të tjera. Të dyja sulmet u morën përsipër nga ISIS. Në Janar, disidentë nga Ushtria Republikane Irlandeze vendosën një autobombë jashtë një gjykate në Londonderi, por nuk pati viktima.

Holandë – Niveli 2, SHBA i këshillon qytetarët që të bëjnë kujdes në Holandë, pasi në mars të vitit 2019, një terrorist vrau tre veta dhe sulmoi pesë të tjerë në një tramvaj.

Rusi – Niveli 2: DASH u kërkon qytetarëve të bëjnë kujdes nga krimi, terrorizmi dhe zbatimi i ligjit në mënyrë të njëanshme. Disa zona të Rusisë janë madje të nivelit 4, si Rajoni Verior i Kaukazit, Çeçenia dhe Krimea.

Francë – Niveli 2, SHBA këshillon udhëtarët të bëjnë kujdes për shkak të terrorizmit por dhe të trazirave civile.

Belgjikë – Niveli 2, SHBA këshillon të bëhet kujdes për shkak të sulmeve terroriste që kanë ndodhur. Që nga viti 2014 ka pasur 7 të tilla.

Spanjë Niveli 2. Pas sulmit terrorist në Barcelonë, në gusht të vitit 2017, SHBA i këshillon udhëtarët të bëjnë kujdes në Spanjë, pasi terroristët mund të planifikojnë sulme

izmir | kanal d canlı | ankara escort | bitcoin miner |

Escort Mersin

|

Escort Eskişehir

|

Adana escort

|

Mersin çarşı escort

|

adana escort evde

|

eskisehirescort.asia

|

www.escortizmirescort.com

|

www.escortbursali.com

|

www.escortantalyali.com

|

avukat