Category: Nostalgji

1 2 3 14 10 / 137 POSTS
Ludovik Ndoj Gjergji, i madhi “Bik Ndoja ”

Ludovik Ndoj Gjergji, i madhi “Bik Ndoja ”

Ludovik Ndoj Gjergji, i njohur nga publiku si Bik Ndoja lindi në Shkodër me 13 gusht 1925. Ju dha titulli “Artist i Merituar” në vitin 1969.Biku banon ...
Leka Kruta simbol i humorit vlonjat (Video)

Leka Kruta simbol i humorit vlonjat (Video)

Leka Kruta u lind në Vlorë në 19 shtator 1927. Kruta është ndër themeluesit e Estradës Profesioniste të Vlorës. Në jetën e tij të gjatë krijuese ka in ...
Plazhi në komunizëm: Çadër mbi sup, djath e shalqi…

Plazhi në komunizëm: Çadër mbi sup, djath e shalqi…

Durrësi ka pasur plazhin më të frekuentuar në vitet ’60’ 70. Një kthim pas në kohë, atëherë kur plazhi ishte i vetmi vend ideal për të pushuar, për ...
Profesori i paharruar që i’a pren jetën në mes aktori Agim Shuke

Profesori i paharruar që i’a pren jetën në mes aktori Agim Shuke

Agim Shuke ka lindur në 8 prill të vitit 1942 në qytetin e Kuçovës. Pas mbarimit të studimeve në Institutin e Lartë të Arteve (sot Akademia e Arteve) ...
Kush ishte Mërkur Bozgo, aktori i 130 roleve

Kush ishte Mërkur Bozgo, aktori i 130 roleve

Kush është Mërkur Bozgo? Mërkur Bozgo ishte një aktor shqiptar, i cili ka lindur në 24 Mars të vitit 1937, në qytetin e Gjirokastrës. Në vitin 1961 ...
Të pavdekshmit e historisë shqiptare!

Të pavdekshmit e historisë shqiptare!

Disa emra të rëndësishëm që janë shuar, por qëdo mbahen mend gjatë nga publik. Roland Trebicka, Vaçe Zela, Liza Laska etj disa nga emrat e mëdhenj të ...
Përtej humorit, Vangjelit i qeshte dhimbja

Përtej humorit, Vangjelit i qeshte dhimbja

“Kur vjen shtatori fillon shkolla, vajza të bukura, faqet e puthura/Andej-këndej kërkojnë djemtë, duan t’i joshinë, t’i rrjepinë/ Andej-këndej porsi k ...
Ramazan (Xon) Zyberi ) i këngës dhe muzikës “tironse (Video)

Ramazan (Xon) Zyberi ) i këngës dhe muzikës “tironse (Video)

Ramazan Zyberi i takon një gjenerate artistësh që ju përkushtuan këngës popullore të Shqipërisë së Mesme, në veçanti asaj Tiranase. Ka lindur më 31 d ...
Violeta Manushi, aktorja që skaliti me pasion dhe përkushtim përmendoren e pavdekësisë

Violeta Manushi, aktorja që skaliti me pasion dhe përkushtim përmendoren e pavdekësisë

Violeta Manushi, aktorja që skaliti me pasion dhe përkushtim përmendoren e pavdekësisë. Prej 11 vitesh Vjoleta Manushi nuk është më, por gjithëçfarë ...
Elez Kadria… ” more fund Gjon Fusha” – in memoriam

Elez Kadria… ” more fund Gjon Fusha” – in memoriam

Roli i tij emblematik në filmin “Shokët” u kthye në një batutë urbane ku Elez Kadria (I binte shpesh rasti) luajti një armik të klasës që synoi të sab ...
1 2 3 14 10 / 137 POSTS