Category: Shqiperia Ime

1 2 3 11 10 / 110 POSTS
“Shqipëria tjetër”, historia e panjohur e Tiranës (Video)

“Shqipëria tjetër”, historia e panjohur e Tiranës (Video)

Tirana është konsideruar gjithmonë një qytet me histori të re, që nis vetëm me themelimin zyrtar në 1614-n nga Sulejman Pashë Bargjini. Por çfarë fshe ...
Si u ndërtua  një nga veprat më të bukura që sot duket natyrale “Liqeni Artificial” në Tiranë?! (Video)

Si u ndërtua një nga veprat më të bukura që sot duket natyrale “Liqeni Artificial” në Tiranë?! (Video)

Në vitin 1959 daton edhe Liqeni Artificial i Tiranës, një vepër e studentëve dhe të rinjve të atyre viteve. Kristi Goga, inxhinier ndërtimi dhe dok ...
‘Gjurmë shqiptare’, sofra e Zotit! Një mit, një legjendë apo ka diçka të vërtetë?! (Video)

‘Gjurmë shqiptare’, sofra e Zotit! Një mit, një legjendë apo ka diçka të vërtetë?! (Video)

Në ciklin e radhës është prezantuar ma anë të një udhëtimi, “sofra e Zotit”… Shpesh mund të duket e pamundur, apo më keq çmenduri, fakti se në zem ...
“New York Times” në 1911: Shqiptarët, raca më e shkëlqyer në Evropë!

“New York Times” në 1911: Shqiptarët, raca më e shkëlqyer në Evropë!

Më 21 maj të vitit 1911, prestigjiozja amerikane “New York Times” i kushtoi një artikull një vajze të re shqiptare që kishte marrë komandën e një usht ...
Të gjitha sjelljet e “çuditshme” që ju shoqërojnë kur shkoni mik në një familje shqiptare

Të gjitha sjelljet e “çuditshme” që ju shoqërojnë kur shkoni mik në një familje shqiptare

Në ditët e sotme sikur është zbehur paksa në familjet shqiptare zakoni për t’i shkuar për vizitë kushërinjëve, të afërmve apo qoftë edhe të njohurve. ...
Reportazhi i “Geo Magazine” (1988): Shqipëria, vendi më i çuditshëm i Evropës

Reportazhi i “Geo Magazine” (1988): Shqipëria, vendi më i çuditshëm i Evropës

Në periudhën time universitare në Francë, një koleg student, nga që e dinte se jam shqiptar, më tha që dispononte një revistë të vjetër franceze, e bo ...
Arbëreshët, “pushtuesit e paqësor” të Italisë së Jugut

Arbëreshët, “pushtuesit e paqësor” të Italisë së Jugut

Arbëreshët ose shqiptarët e Italisë, të quajtur ndryshe edhe italo-shqiptarë, janë pakica etno-gjuhësore shqiptare vendosur historikisht në jug të Ita ...
Shpella e Kabashit në Gramsh, ose vizitë në një planet tjetër mbi Tokë

Shpella e Kabashit në Gramsh, ose vizitë në një planet tjetër mbi Tokë

Kur flitet për bukuritë natyrore të Gramshit, vend kryesor zë shpella e Kabashit. Është një nga shpellat më unike në Shqipëri dhe ndoshta nga më të bu ...
Fotot që po “çmendin” rrjetin: Si duken nga Italia malet e Himarës?!

Fotot që po “çmendin” rrjetin: Si duken nga Italia malet e Himarës?!

Disa foto të Maria Pacodas kanë bërë xhiron e rrjeteve sociale ditën e sotme. Bëhet fjalë për një galeri të publikuar në ‘La Repubblica’ ku italian ...
Media italiane: Peshkimi në Shqipëri, një aventurë e re

Media italiane: Peshkimi në Shqipëri, një aventurë e re

Portali italian i specializuar për peshkimin, “fishingmania.it”. i ka kushtuar një artikull peshkimit në Shqipëri, ku theksohet se Shqipëria është ven ...
1 2 3 11 10 / 110 POSTS